Breaking

Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Σοκ και δέος ή αλλιώς ΣΕΚ και ΔΕΑ
Σοκ και Δέος ή αλλιώς ΣΕΚ και ΔΕΑ 
Η μία από τις τάξεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η άλλη από την ΛΑ.Ε.(πριν ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ).

Πρόσφατα είχα κάνει μία πρώτη προσπάθεια να αποκωδικοποιήσω τον ρόλο που παίζει στην πραγματικότητα το ΣΕΚ με αυτό το άρθροhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=883150675109811&set=a.101894903235396.3682.100002446597734&type=3&theater και αυτό θα προσπαθήσω να επιχειρήσω για άλλη μία φορά με την προσθήκη όμως του έτερον ήμισυ της οργάνωσης,την ΔΕΑ που στην ουσία είναι ακριβώς το ίδιο.Η ΔΕΑ αποτελεί διάσπαση του ΣΕΚ και τυχαίνει να έχει ακριβώς τις ίδιες απόψεις σε Ουκρανία και Συρία.Στήριξη του Μαιντάν στην αρχή και εν'συνεχεία ενδοιμπεριαλιστικός πόλεμος για την Ουκρανία και στήριξη της μισθοφορικής "εξέγερσης" στην Συρία και στήριξη των "ανταρτών" μισθοφόρων στην συνέχεια.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή,το σύστημα ό,τι δεν μπορεί να νικήσει προσπαθεί να το ελέγξει και στην περίπτωση αυτή έχουμε να κάνουμε με τις Αντιιμπεριαλιστικές,Αντικαπιταλιστικές και Αντιφασιστικές δυνάμεις.

Ο Αντικαπιταλισμός,ο Αντιιμπεριαλισμός και ο Αντιφασισμός και όσοι τους πρεσβεύουν διαχρονικά αποτελούν το πραγματικό και αξεπέραστο εμπόδιο για όσους αποσκοπούν να επιβληθούν στην ανθρωπότητα,για αυτό ακριβώς τον λόγο και από την στιγμή που είδαν πως δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν ιδεολογικά ή με πολέμους,προχώρησαν στον πιο αποτελεσματικό τρόπο,αυτό του ελέγχου.

Ο ελεγχόμενος Αντικαπιταλισμός,Αντιιμπεριαλισμός,Αντιφασισμός είναι αυτός που καταδικάζει τους πολέμους των Ιμπεριαλιστών αλλά ταυτόχρονα επικροτεί τους μισθοφόρους τους,είναι αυτός που δηλώνει αντιφασίστας και θέλει να έχει τα ηνία του αντιφασιστικού αγώνα αλλά σε άλλες περιπτώσεις διαγράφει το αντιφασιστικό μέτωπο και βλέπει ενδοιμπεριαλιστικούς πολέμους και είναι αυτός που ενώ δηλώνει ανθρωπιστής ταυτόχρονα εκμεταλλεύεται ανθρώπους για την προβολή του ή ακόμα χειρότερα για το κέρδος.

Πως μπορείς να πετύχεις όμως κάτι τέτοιο στην πράξη χωρίς να μπορεί να σε πάρει κανένας χαμπάρι.

Ένας πολύ καλός και αποτελεσματικός τρόπος όπως αποδείχτηκε είναι έχοντας "αντιφασιστικά" παράσημα.Και στην περίπτωση αυτή, όπως για τον Πέτρου Κωνσταντίνου επικεφαλής του ΣΕΚ και της ΚΕΕΡΦΑ http://www.ertopen.com/news/ellada/koinwnia/item/29481-dikazetai-o-petros-kwnstantinoy-ths-antarsya-me-fasistikh-mhnysh αλλά και του Θανάση Κούρκουλα,της ΔΕΑ και της Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμόhttps://left.gr/news/syllogi-ypografon-gia-tin-athoosi-toy-antifasista-thanasi-koyrkoyla η στοχοποίηση από τους φασίστες ήταν το καλύτερο τους κάλυμμα.Κανένας δεν μπορεί να μιλήσει και να πει τίποτα για αυτούς αφού βρίσκονται στον στόχο των Ναζί της Χρυσής Αυγής.
Άλλος ένας καλός τρόπος είναι να πάρεις ένα θέμα που εκ'των πραγμάτων γνωρίζεις πως θα βρει πολλούς αποδέκτες και απήχηση στο Αντιιμπεριαλιστικό κίνημα όπως είναι για παράδειγμα το Παλαιστινιακό ζήτημα και αμφότερες ΣΕΚ και ΔΕΑ έχουν έντονη ενασχόληση με την Παλαιστίνη ή το Αντιμνημόνιο.

Όλα αυτά βέβαια από μόνα τους δεν εμπεριέχουν κάτι μεμπτό και είναι και απολύτως θεμιτά και άξια πολλών επαίνων εάν όπως στην περίπτωση των συγκεκριμένων δεν υπάρχουν από πίσω άλλα ζητήματα.

Αυτό εδώ,είναι ένα άρθρο της Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό,για την Ουκρανία http://www.kar.org.gr/2014/03/31/ουκρανια-which-side-are-you-on/ στο οποίο μας καλεί να διαλέξουμε πλευρά,την πλευρά της στημένης από την Δύση,εξέγερση του Μαιντάν,στην οποία κατά τύχη μπροστάρηδες ήταν οι Νεοναζί του Δεξιού Τομέα και του Σβόμποντα τους οποίους την παρουσία υποβαθμίζει όπως επίσης και την πραγματικότητα,που δεν είναι άλλη από το γεγονός πως η Δύση φύτεψε μία δικής της κυβέρνηση με το έτσι θέλω.

"Ένα πράγμα που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας σχετικά με την Ουκρανία, είναι ότι τα αιτήματα του Μεϊντάν ξεκινούν από μια πραγματική βάση λαϊκών αιτημάτων. Η ανατροπή μιας αυταρχικής κυβέρνησης που καθόριζε την πολιτική της με βάση τα συμφέροντα των ολιγαρχών ήταν δίκαιο αίτημα, άσχετα από την τροπή που πήραν τα πράγματα, δηλαδή με τις δυνάμεις που επέδρασαν στο κίνημα και το αποτέλεσμα που ήταν η αντικατάσταση της κυβέρνησης του Γιανουκόβιτς από ένα εξίσου διεφθαρμένο καθεστώς, και επιπλέον με τους ναζί να παίζουν ενεργό ρόλο. Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να μιλάμε για φασιστικό πραξικόπημα, που στο μυαλό κάποιων θα ήταν αρκετό για να δικαιολογήσει εξωτερικές επεμβάσεις."

Η ΔΕΑ,της οποίας δημιούργημα είναι και η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό,έτρεξε να δώσει ιδεολογική νομιμοποίηση στην Ιμπεριαλιστική παρέμβαση στην χώρα και αφού πρώτα στήριξε το Μαιντάν στην συνέχεια προχώρησε στην προσπάθεια αλλοίωσης του Αντιφασιστικού μετώπου του Ντονμπάς που στην ουσία δεν τον αναγνωρίζει. http://dea.org.gr/είναι-αντιφασιστικός-ο-πόλεμος-στην-ουκρανία

Η απορία βγαίνει φυσικά.Πως γίνεται να δηλώνεις αντιφασίστας και αντιρατσιστής,να κάνεις αγώνα υποτίθεται στην χώρα σου,να έχεις πάρει αντιφασιστικά παράσημα και στην περίπτωση της Ουκρανίας να γράφεις άρθρα που έχουν σαν στόχο τον αντιφασιστικό αγώνα των συντρόφων μας στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς;

Η απάντηση είναι απλή.Γιατί χρησιμοποιείς τον αντιφασιστικό αγώνα και θέλεις μέσα από αυτόν να τον ελέγξεις αλλά και μέσα από αυτόν να κατευθύνεις τις καταστάσεις προς τα εκεί που ευνοεί αυτούς που υπηρετείς

Η ΔΕΑ(όπως και το ΣΕΚ) και στην περίπτωση της Συρίας έτρεξε να υποστηρίξει την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας με την μισθοφορική "εξέγερση" που προκάλεσε εκεί η Δύση και της έδωσε ιδεολογική νομιμοποίηση.
http://dea.org.gr/ο-«αντι-ιμπεριαλισμός»-του-μπάαθ
http://dea.org.gr/ποια-είναι-η-συριακή-αντιπολίτευση
http://dea.org.gr/11-μήνες-εξέγερσης-στη-συρία-σημείο-χωρίς-επιστροφή

Με λίγα λόγια η "εξέγερση" στην Συρία όπως και η Αραβική Άνοιξη που είναι υπεύθυνες για τον ξεριζωμό εκατομμυρίων Αράβων από τις χώρες τους οδηγώντας τους στην προσφυγιά υποστηρίχτηκαν και από την ΔΕΑ και από το ΣΕΚ.Και αυτοί που τις υποστήριξαν,ρίχνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα για τους πρόσφυγες κάνοντας συγκεντρώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης χωρίς να βγάλουν την παραμικρή ανακοίνωση καταδίκης για τους πραγματικούς υπευθύνους.Παράλληλα με αυτό,οι επιπτώσεις που θα φέρει ένας ενδεχόμενος διαμελισμός της Συρίας θα δημιουργήσουν το Μεγάλο Ισραήλ που θα έχει ως αποτέλεσμα και το τέλος της Παλαιστίνης.

Πάμε λίγο όμως πιο ειδικά το τι είναι ακριβώς η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό - Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών που ηγείται ο Θανάσης Κούρκουλας.Όπως βλέπουμε στην σχετική λίστα στην σελίδα 3 του πίνακα η Κ.Α.Ρ. είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση με αντικείμενο την μετανάστευση.
http://www.migrants.gr/wp-content/uploads/2013/12/Ελληνικές-ΜΚΟ-με-αντικείμενο-τη-μετανάστευση1.pdf Όλοι μας γνωρίζουμε λίγο πολύ τον ρόλο που βαράνε οι ΜΚΟ αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως όλοι είναι το ίδιο.

Η απορία πάλι βγαίνει φυσικά όμως. Πως γίνεται από την μία να υποστηρίζεις μία υποτιθέμενη επανάσταση σε μία χώρα που θα φέρει με μαθηματική ακρίβεια μεγάλα κύματα προσφύγων και από την άλλη να διατηρείς ΜΚΟ με το ίδιο αντικείμενο και ταυτόχρονα να ρίχνεις δάκρυα για αυτούς.
Η απάντηση είναι πάλι ξεκάθαρη νομίζω και απλή.Μα φυσικά γιατί κερδοφορείς από αυτό και για αυτόν τον λόγο εκμεταλλεύεσαι τα προβλήματα των προσφύγων και θέλεις να καπηλευτείς ακόμα και την υποτιθέμενη προστασία τους.Αυτό ακριβώς πετυχαίνουν το ΣΕΚ και η ΔΕΑ με την ΚΕΕΡΦΑ αλλά και με ΜΚΟ σαν την Κ.Α.Ρ. Βέβαια ακόμα και να μην είχες άμεσο κέρδος από αυτό,μόνο και μόνο για λόγους ευθιξίας,μόνο και μόνο που έχεις βγάλει όλες αυτές τις ανακοινώσεις και τα άρθρα υποστήριξης των επεμβάσεων-παρεμβάσεων της Δύσης θα έπρεπε να έχεις σταματήσει να ασχολείσαι και να κάνεις πίσω.Δεν έκανες όμως,γιατί ακόμα και σε αυτό το θέμα θέλεις να έχεις τον έλεγχο και να το καπηλευτείς.Αντί αυτού βγάζεις ανακοινώσεις για να πείσεις πως δεν είσαι αυτό που δεν είσαι επιβεβαιώνοντας τον κανόνα που λέει πως μια φορά ψεύτης,πάντα ψεύτης http://www.kar.org.gr/2014/02/23/το-κυριακάτικο-σχολείο-μεταναστών-κα/

Τα δεδομένα μαζεύονται και το παζλ αρχίζει και λύνεται.Από την μία έχουμε τα φερέφωνα του Ιμπεριαλισμού με τις Μ.Κ.Ο. που αποσκοπούν να γίνουν επικεφαλής σημαντικών ζητημάτων ωστέ να τα ελέγξουν και από την άλλη έχουμε την προστασία τους από τους παρακρατικούς φασίστες και Νεοναζί της Χρυσής Αυγής που τους παρέχουν το απαραίτητο κάλυμμα.Τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που τα ίδια κέντρα τους προωθούν,τους ηρωποιούν στα μάτια του λαού και που θέλουν να τους οδηγήσουν στην εξουσία που θεωρώ πως είναι και ο τελικός σκοπός.Τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που τους κάνουν να φαίνονται ειλικρινείς και δικαιωμένοι και την Αριστερά ψεύτες και υποταγμένους
Και είναι πολύ λογικό να συμβεί αυτό όταν από την μία,έχεις μία "Αριστερά" που θέλει να έχει τα ηνία σε σημαντικά ζητήματα και να εκφράζεται με Ιμπεριαλιστικό λόγο

Το μνημονιακό πείραμα Ελλάδα έχει πολλές πλευρές και πολλούς παίχτες

Παραθέτω δύο ακόμα άρθρα για το ΣΕΚ και την ΔΕΑ
http://www.periektikidimokratia.org/anakoinoseis/2013-01-18/keerfa-marionetes-antifa
http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/05/blog-post_2192.html


Χριστόφορος Τριαντάφυλλος

4 σχόλια:

 1. Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα και αν ψάξουμε περισσότερο ίσως να εκπλαγούμε αν δούμε πόσα σοσιαλίζοντα κόμματα είναι imperialism made...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε γενικές γραμμές το άρθρο κινείται σε σωστή κατεύθυνση.

  Πάντως τα πράματα είναι ΚΑΙ χειρότερα ΚΑΙ πιο πολύπλοκα, κατά τη δική μου άποψη (μετά από αντίστοιχες έρευνες).

  Το πρώτο λινκ στο φέησμπουκ δεν ανοίγει. Βαριέμαι να δω αν ανοίγει από άλλο λογαριασμό, θα το ελέγξω αργότερα, αλλά καλό είναι να έμπαινε αντίγραφό του σε πιο ασφαλές μέρος.

  Και μια... γουστόζικη παρατήρηση. Το ΚΕΕΡΦΑ έχει καταφέρει νάναι στο στόχαστρο πολλών αντικρουόμενων "κακών". Για τους υποστηρικτές του ισραηλινού εθνικισμού είναι σαν το διάολο στο λιβάνι διότι "στηρίζει τους Παλαιστίνιους".
  Κάποτε είχε φάει πολλή λάσπη, γι αυτό το λόγο, από κλασσικούς υπερ-σιωνιστές, για ένα ασήμαντο θέμα (δεν θυμάμαι λεπτομέρειες αλλά είχα προσπαθήσει να το ξεδιαλύνω σε σχόλια που πήγανε χαμένε). Θεωρούνται κάργα "αριστεροί αντισημίτες" (χοχοχο) κι αυτοί.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Υ.Γ.

  1)
  Το λινκ στο εξής άρθρο στην πραγματικότητα περνάει μέσα από το φέησμπουκ και για πολύ κόσμο γίνεται απρόσιτο.
  http://www.kar.org.gr/2014/03/31/ουκρανια-which-side-are-you-on/
  Εγώ το έσωσα σε "ασφαλές αντίγραφο". Direct Link στις απαράδεκτες παραγράφους (που κριτικάρεις) είναι εδώ

  https://archive.is/zjPMY#selection-885.0-893.79


  2)
  Επίσης το άρθρο Τάκη Φωτόπουλου (Π.Δ.) στο προτελευταίο λινκ είναι σωστό, παρόλο που ο ίδιος με έχει σύρει στα δικαστήρια για ηλίθιες αιτίες. ΔΕΝ συνιστώ τον ίδιο σαν πηγή γενικά, διότι φανατίζει και μπερδεύει κόσμο, ενίοτε κάνοντας και κραυγαλέα λάθη. Παρόλ' αυτά, και παρόλο που με βρίζει και με συκοφαντεί σε ορισμένες σελίδες χωρίς ίχνος αλήθειας, σε ΠΑΡΑ πολλά ΑΛΛΑ που λέει έχει δίκιο... (π.χ. για τη Συρία, ή για το θέμα του παρόντος άρθρου).

  3)
  Το γενικό πρόβλημα ανάλυσης αυτών των καταστάσεων είναι ότι... αν κάτσει κανείς να σκεφτεί όλα τα δεδομένα μαζί, δεν αντέχει ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Χρειάζεται αυστηρή αυτο-πειθαρχία σε τήρηση λογικών κανόνων, ψυχραιμία, σχολαστικότητα και ένα σωρό άλλες νοητικές ικανότητες που σμφιβάλλω αν διαθέτουμε, ως είδος!

  Προσκρούει κανείς σε Υπερφόρτωση Πληροφορίας, σε εξαιρετικά πολύπλοκες δομές επιρροών, διασυνδέσεων και κινήτρων κ.ο.κ. (που έχουν τα αναλυόμενα πρόσωπα). Ο μεγάλος κίνδυνος είναι η ολίσθηση στον ανορθολογισμό και στην παράνοια. Ετσι μερικοί αρχίζουν να βλέπουν παντού "πράκτορες του Σόρος" (όπως παλιά άλλοι βλέπανε "κουμουνιστικούς δακτύλους"), κλπ.
  ΔΕΝ θεωρώ ότι αυτό το άρθρο κάνει τέτοιο λάθος, αλλά για τον Πέτρο Κωσταντίνου θα πω μια γνώμη. Πολύ πιθανώς πρόκειται περί MKO-διαπλεκόμενου πανίβλακα. Και όσο βαθιά χωμένος είναι σε πληθώρα διαφόρων ΜΚΟ, άλλο τόσο βαθιά είναι και η βλακεία του, καθώς και η ασχετοσύνη του με πραγματική πολιτική ανάλυση.

  Κατά το αξίωμα του Χάνλον "μην αποδίδεις σε δόλο ό,τι εξηγείται πιο εύκολα λόγω βλακείας".
  Ε... Ο Π.Κ. κατάρριψε αυτό το αξίωμα. Η βλακεία μπορεί ΗΔΗ να έχει δόλο. (ΧΑΧΑΧΑ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ειδικα στην τελαυταια παραγραφο συμφωνω απολυτα!!!χαχαχαχα!

   Διαγραφή