Breaking

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

Η κορυφαία πράξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό


Το Καλοκαίρι του 2014 και εν'μέσω γενικού ξεσηκωμού του Ελληνικού λαού κατά των Σιωνιστικών επιθέσεων στην Λωρίδα της Γάζας που με μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του Ισραήλ αλλά και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό,έλαβε χώρα στον βράχο της Ακρόπολη η κορυφαία μέχρι σήμερα,ακτιβιστική δράση στην χώρα μας για την Παλαιστίνη.

Ήταν 19 Αυγούστου του 2014 όταν μία πολυπληθής ομάδα αλληλέγγυων οργανωμένα ανέβηκε στον Ιερό βράχο και άπλωσε το 9 μέτρων πανί με το μήνυμα "STOP ISRAEL CRIME AT GAZAΗ ιδέα του συντρόφου, ακτιβιστή και φίλου της Παλαιστίνης Άγγελου Κ. ο οποίος έφτιαξε και την 3μελή ομάδα(οικογένεια την έλεγα εγώ) που θα αναλάμβανε να το οργανώσει και να το εκτελέσει και που στην οποία είχα την χαρά και την τιμή να συμμετέχω.
Συμφωνούσαμε έτσι και αλλιώς πως αυτό το έγκλημα εις βάρος της ανθρωπότητας δεν γινόταν να μείνει έτσι χωρίς να έχει μία ισχυρή και συμβολική απάντηση από τον Ελληνικό λαό ο οποίος αποδεδειγμένα και διαχρονικά στέκεται στο πλευρό της Παλαιστίνης και τον οποίο δεν τον εκφράζουν οι πολιτικές που ασκούν οι Ελληνικές και υποταγμένες κυβερνήσεις όπως είναι για παράδειγμα οι κοινές Ελληνοισραηλινές ασκήσεις,δηλαδή στρατιωτικές ασκήσεις με τους φονιάδες και τους κατακτητές.

Άλλο ένα σημαντικό γεγονός που θα πρέπει να αναφερθεί και να επισημανθεί είναι το γεγονός πως αυτή η πράξη ήταν προϊόν αυτοοργάνωσης και όχι με κάποια υποστήριξη(οικονομική ή άλλη) από κάποιο κόμμα ή οργανισμό.Έγινε με μόνο κίνητρο τις πανανθρώπινες αξίες μας

Το μόνο που μας έμενε ήταν να βρούμε το κατάλληλο σημείο και συμφωνήσαμε πως για ένα τέτοιο έγκλημα το καταλληλότερο σημείο για να απαντήσουμε και να περάσουμε το μήνυμα που θέλαμε,θα ήταν η Ακρόπολη.Έτσι ξεκινήσαμε να προχωράμε στον σχεδιασμό μας και την οργάνωση του πλάνου για το πως θα πετύχουμε τον σκοπό μας.

Την κατασκευή του πανό ανέλαβε εξ'ολκλήρου ο Άγγελος Κ. ο οποίος με πολύ αγάπη και μεράκι αλλά και με βοήθεια από αγαπημένους του φίλους κατάφεραν να το φτιάξουν.


Μετά την δημιουργία του πανό οργανώθηκε και η ομάδα που θα αναλάμβανε να εκτελέσει την ακτιβιστική δράση και που ανάμεσα της ήταν μόνο αγνοί άνθρωποι και φίλοι της Παλαιστίνης οι οποίοι με χαρά αλλά και ενθουσιασμό δέχτηκαν να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια.

Πλέον όλα ήταν έτοιμα και επιτέλους ήρθε η στιγμή που περιμέναμε και να γίνει πράξη το σχέδιο μας.
Ήταν Τρίτη πρωί, μέσα στον Αυγουστιάτικο καύσωνα όταν η ομάδα που συγκροτήθηκε, συναντήθηκε στο σταθμό του Μετρό της Ακρόπολης για να κάνει το χρέος της απέναντι στην ιστορία.
Ανεβαίνοντας την Διονυσίου Αεροπαγίτου όλοι μας είχαμε τον ενθουσιασμό,την χαρά από την βαθιά μας αγάπη για την Παλαιστίνη.Δεν φοβόμασταν την σύλληψη,ήμασταν περήφανοι που θα κάναμε το καθήκον μας απέναντι σε αυτόν τον ηρωικό λαό όπως και είμαστε ακόμα για αυτήν την πράξη.Πληρώσαμε το εισιτήριο μας,δεν τραμπουκίσαμε κανέναν(όπως λανθασμένα αναφέρθηκε από κάποια μέσα διαστρέβλωσης της αλήθειας) και κάναμε πραγματικότητα το σχέδιο μας.

Την ίδια ώρα ομάδα ρεπόρτερ που είχε προσκληθεί για να αποθανατίσει την στιγμή βρισκόταν από κάτω για να καλύψει την δράση.


Το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο αναίμακτο,με την αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. να είναι άκρως υπερβολική αφού δεκάδες μηχανές και περιπολικά τρέξανε να συλλάβουν τους "τρομοκράτες" που τόλμησαν να κάνουν αυτό το "κακό στον τουρισμό".Αποτέλεσμα να προσαχθούν 3 σύντροφοι,ο Σ.Κ. ,η Ν. Γ. και η Η.Δ. τους οποίους και ταλαιπώρησαν αφάνταστα και χωρίς λόγο.

Το μήνυμα όμως κατάφερε και έφθασε εκεί που θέλαμε.Η φωνή του Ελληνικού λαού έφθασε στην μαρτυρική Λωρίδα της Γάζας και αυτό ήταν "Σταματήστε το έγκλημα του Ισραήλ στην Γάζα". Παράλληλα όμως με αυτό καταφέραμε να δείξουμε πως η βαθιά σχέση ανάμεσα στους δύο λαούς δεν μπορεί να κλονιστεί με κανέναν τρόπο

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών πόλεμο στον πόλεμο των Σιωνιστών 

Χριστόφορος Τριαντάφυλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου