Breaking

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Ελληνικά Hoaxes Είμαστε εδώ αντί για εσάς...πρόβαταΕποχή του διαδικτύου και της υπερπληροφόρησης. Σημαντικές πληροφορίες βγαίνουν μαζικά στην επιφάνεια και ο καθένας πλέον,με λίγη προσπάθεια και με σωστό ψάξιμο μπορεί να ανακαλύψει πολλές αλήθειες που του είναι χρήσιμες και τον βοηθάνε να κατανοήσει το τι μπορεί να πηγαίνει στραβά ώστε να μπει σε μία διαδικασία αντίδρασης άρα και αντιμετώπισης.
Με αυτόν τον τρόπο τελειώνει η εποχή που οι κοινωνίες κατευθύνονται σαν τα πρόβατα από τα ΜΜΕ(με κυριότερο μέσο την τηλεόραση) και στρέφονται προς το διαδίκτυο.Αυτό από μόνο του σαν γεγονός είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για τα κέντρα εξουσίας που ξαφνικά βλέπουν μία αφύπνιση των λαών σε Παγκόσμιο επίπεδο η οποία αρχίζει να τους κοιτάει και να τους απειλεί.
Μία απειλή υπαρκτή που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα ή έστω για αρχή να περιοριστεί για να περιορίσουν έτσι και τους κινδύνους που τους περιβάλλουν.

Ο πρώτος τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτός ο κίνδυνος είναι η κατευθυνόμενη ενημέρωση(στα πρότυπα της τηλεόρασης) από τα μεγάλα ειδησεογραφικά σάιτ. Δηλαδή με ελεγχόμενες ειδήσεις και με προπαγάνδα.
Ο δεύτερος και ο πιο ύπουλος τρόπος,η μαζική προσπάθεια παραπληροφόρησης με στοχευμένες και ψεύτικες ειδήσεις οι οποίες θα αναμιγνύονται με τις πραγματικές με αποτέλεσμα, να αμφισβητείται μία πραγματικότητα άρα και η αλήθεια.Σε αυτή την περίπτωση βέβαια θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την ανευθυνότητα αλλά και την υπερπάντων ανθρώπινη βλακεία που διακατέχει πολλούς οι οποίοι για δικό τους συμφέρον(πολιτικό,οικονομικό) έχουν συμβάλει στα μέγιστα για την διαμόρφωση αυτής της κατάστασης.

Κάπου εκεί μπαίνει στο παιχνίδι και το Elllinika Hoaxes το οποίο έχει αναλάβει να μας διαφωτίσει σε σχέση με τις ψευδείς ειδήσεις του διαδικτύου.Με σύνθημα "Μην πιστεύετε ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο" έχει καταφέρει να "αποκαλύψει" κάποιες Hoax(ψευδείς) ειδήσεις και να ρίξει σε παγίδα όσους το διαβάζουν και που υιοθετούν τα όσα λέει σαν Ευαγγέλιο και σαν μια αλήθεια που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Με αυτόν τον τρόπο ο ερευνητής σταματάει να ψάχνει για πληροφορίες και να διασταυρώνει και γίνεται πάλι ένα πρόβατο το οποίο δέχεται σαν απόλυτη αλήθεια αυτό που του λέει ο "υπερερευνητής" που διαχειρίζεται το σάιτ.

Παρακολουθώντας το Ellinika Hoaxes αντιλαμβάνεσαι πως στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι ψευδείς ειδήσεις που αποκαλύπτει είναι κραυγαλέες περιπτώσεις παραπληροφόρησης με τους συνηθισμένους βαρύγδουπους τίτλους τύπου "ΣΟΚ","Διαβάστε πριν το κατεβάσουν","Διαδώστε" κλπ που στην πλειοψηφία τους τις παίρνουν στα σοβαρά μόνο κάποιοι αδύναμοι άνθρωποι οι οποίοι ούτε και πριν έμπαιναν στην διαδικασία να ψάξουν και να ερευνήσουν αναμασώντας όλη την σαβούρα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σαν να είναι πραγματικότητα.Αυτό στα πλαίσια της ευκολίας που θέλουν πολλοί άνθρωποι να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις ή λόγω της ανημπορίας τους λόγω των ρυθμών διαβίωσης που δεν  τους επιτρέπει να ψάχνουν όσο χρειάζεται.

Κάπου ανάμεσα σε αυτό χωράει και η προπαγάνδα και η προσωπική γνώμη του "Υπερευνητή" ο οποίος αρχίζει και αμφισβητεί ειδήσεις και γεγονότα που κατά τύχη φωτογραφίζουν τα Δυτικά κέντρα εξουσίας και τα συμφέροντά τους αλλά και που αποκαλύπτουν κάποιες αλήθειες για την ατζέντα τους.Παράδειγμα αυτό το άρθρο το οποίο δεν είναι προϊόν έρευνας αλλά προσωπικής άποψης και κατεύθυνσης στο οποίο δίνει εντολές για το τι δεν πρέπει να κάνουμε Δέκα αρχές του μηχανισμού της συνωμοσιολογίας .Επίσης άλλο ένα στοιχείο που αξίζει να αναφερθεί,είναι κάποιες προσωπικές έρευνες που κάνει ο συγκεκριμένος "υπερευνητής" οι οποίες αμφισβητούν κάποιες ψευδείς ειδήσεις που αφορούν ένα θέμα αλλά παράλληλα προσπερνάει κάποιες άλλες αληθινές που το αφορούν για να κατευθύνει το κοινό που τον διαβάζει εκεί που θέλει αυτός. 

Το σίγουρο ο καθένας κάνει την δουλειά του και έχει τον ρόλο του και το σίγουρο είναι πως στο διαδίκτυο υπάρχει η αλήθεια και με λίγο ψάξιμο μπορεί ο καθένας να την βρει.Επίσης το σίγουρο είναι πως δεν χρειαζόμαστε κανέναν Τσοπάνη για να μας κατευθύνει και αυτόν τον ρόλο το Ellinika Hoaxes προσπαθεί,κατά την γνώμη μου,μάταια να πετύχει.

Το δικό μας σύνθημα είναι σε απάντηση τους
"Πιστέψτε στην δύναμη του διαδικτύου πριν καταφέρουν και το ελέγξουν απόλυτα"


Χριστόφορος Τριαντάφυλλος


1 σχόλιο:

  1. Έτσι ακριβώς! Το πρόβλημα είναι ότι κατα βάθος οι άνθρωποι δεν έχουν εμπιστοσύνη στην δικιά τους κρίση (θέλουν και κάποιον να τους χαϊδευει τα αυτιά ότι όλα είναι όμορφα και αθώα), και εκεί βρίσκουν πάτημα τέτοιου είδους σαϊτ, που τελικά είναι πιο απάτη και απ' αυτές που υποτίθεται ότι ξεσκεπάζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή