Breaking

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προσφύγων20 Ιουνίου σήμερα και αυτή η μέρα είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες, με σκοπό την ευαισθητοποίηση πάνω στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν

Ένα ζήτημα πολύ σημαντικό για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό που έγινε δέκτης των μεγάλων προσφυγικών κυμάτων που είχαν ως κύρια και αιτία, το χέρι που έβαλε ο Ιμπεριαλισμός στις χώρες της Μέσης Ανατολής και ιδιαίτερα στην αποσταθεροποίηση που προκάλεσε στα εσωτερικά της Συρίας.

Το χέρι που βάλανε στα εδάφη της Συρίας μέσω της «Αραβικής Άνοιξης» οι Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, δημιούργησε μία πρωτόγνωρη κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ομάδες διαφορετικής ιδεολογικής- θρησκευτικής τοποθέτησης από κοινού ή συχνά σε σύγκρουση μεταξύ τους, προκάλεσαν ένα χάος, το οποίο εκ’ πρώτης όψης φαίνεται φυσιολογικό αλλά στην ουσία, ήταν το αποτέλεσμα από την οργανωμένη παρέμβαση της Διεθνούς Συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ στα εσωτερικά της Συρίας, με εκατοντάδες πράκτορες και  χιλιάδες μισθοφόρους.
Χώρες δορυφόροι των ΗΠΑ, όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ αλλά και το Ισραήλ με την Τουρκία, ανέλαβαν να υποστηρίξουν αυτή την παρέμβαση για να υπερασπιστούν και τα δικά τους συμφέροντα, οργανώνοντας, εξοπλίζοντας ,εκπαιδεύοντας τις ομάδες που έδρασαν στην Συρία αλλά και τις κατεύθυναν έτσι ώστε να πετύχουν αυτό το χάος.
Παράλληλα, οι χώρες της Δύσης, ενίσχυσαν με πολεμικό εξοπλισμό αλλά και με χιλιάδες μισθοφόρους αυτές τις οργανώσεις, οι οποίες με αυτόν τον τρόπο εμφανίστηκαν σαν φίλες και σύμμαχες με τους αντιπολιτευόμενους της Συριακής ηγεσίας.
Συνέπεια όλων αυτών ήταν τελικά και η μεγάλη φυγή των εμπλεκομένων ομάδων αλλά και των αμάχων, που δεν θέλανε να εμπλακούν σε όλη αυτή την κατάσταση και πήραν τις οικογένειές τους για να γλιτώσουν τις ζωές τους.

Σημαντικό ρόλο στον Γολγοθά που περνάνε στις μέρες μας οι πρόσφυγες έχουν και οι μνημονιακές Κυβερνήσεις της Ελλάδας που κατ΄εντολή και καθ’ υπόδειξη των δυνάμεων της Δύσης συμμετέχουν στον διεθνή αποκλεισμό της Συρίας, με συνέπεια να κρατάνε κλειστή την Πρεσβεία της Συρίας στην χώρα
Η Κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να ήταν αυτή που έκλεισε την Πρεσβεία αλλά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να μην αποκαθιστά τις σχέσεις της χώρας μας με την Συρία και έτσι έχει την απόλυτη πολιτική ευθύνη για τους θανάτους των προσφύγων, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν και από την στιγμή που δεν μπορούσαν με νόμιμο τρόπο να έρθουν στην Ευρώπη, έμπλεξαν στα δίχτυα των δουλέμπορων και κάποιοι από αυτούς κατέληξαν να βρίσκονται στον πάτο του Αιγαίου.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που συμβάλλει στο έγκλημα κατά της Συρίας αντί να αναλάβει την υποχρέωσή της προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και να τους φροντίσει μέσα από οργανωμένες δομές της πολιτείας, έχει κάνει ανάθεση στις ΜΚΟ και στους "αλληλέγγυους" που έχουν αναλάβει τον ρόλο να αντικαταστήσουν την Κυβέρνηση, λαμβάνοντας παράλληλα μεγάλα οικονομικά ποσά ενίσχυσης από την ΕΕ και άλλες πιο σκοτεινές πηγές. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έχει βάλει τους πρόσφυγες να ζουν κάτω από αντίξοες και εγκληματικές συνθήκες, από τις οποίες μάλιστα δεν μπορούν να ξεφύγουν γιατί βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην χώρα μας.

Για τους πρόσφυγες που παραμένουν φυλακισμένοι στην χώρα, περιμένοντας υπομονετικά το πότε θα μπορέσουν να πάνε εκεί που επιθυμούν, η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη από αυτούς που έχουν πάει να τους βοηθήσουν.

Άτομα που ανήκουν σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες για δικό τους πολιτικό όφελος, παραμερίζοντας το γεγονός πως μιλάμε για μία ομάδα ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια. Κάπως έτσι έχουμε δει οικογένειες προσφύγων να χρησιμοποιούνται σαν περιφερόμενος θίασος, οι οποίοι μεταφέρονται από εδώ και από εκεί, αποτελώντας το επαναστατικό υποκείμενο αυτών των ομάδων που ξεπερνάει σε απανθρωπιά ακόμα και τους φασίστες.

Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και περιπτώσεις σαν αυτή του City Plaza, το οποίο σύμφωνα με τελευταίες αποκαλύψεις εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα της γερμανικής Κυβέρνησης για τον εγκλωβισμό των μεταναστών στην χώρα μας και χρηματοδοτείται απευθείας από το γερμανικό κράτος

Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα που βιώνουν στην χώρα μας όσοι αναγκάστηκαν να μετακινηθούν από την πατρίδα τους λόγω του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι άνθρωποι της εγκληματούν κατά των προσφύγων και πάνω στην προσφυγική κρίση με αλληλέγγυο πρόσωπο.

Χριστόφορος Τριαντάφυλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου