Breaking

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Έλληνες μισθοφόροι στο πλευρό του YPGΟ τίτλος του άρθρου, για κάποιον που δεν γνωρίζει το τι συμβαίνει στην Συρία, θα προκαλεί σίγουρα εντύπωση. Για αυτό ακριβώς τον λόγο και πριν περάσω στο θέμα του άρθρου,θα κάνω μία αναγκαία περίληψη για την πραγματικότητα όσο αφορά τους Κούρδους της Συρίας. 

Σχέδιο "Ανεξάρτητο Κουρδιστάν"

Ο πολύς κόσμος αγνοεί πως και οι Κούρδοι της Συρίας,όπως αντίστοιχα και οι Κούρδοι Περσμεγκά του Ιράκ, βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με την "Διεθνή Συμμαχία" υπό τις ΗΠΑ. Για την ακρίβεια δεν συνεργάζονται απλά, είναι πλήρως ενταγμένοι στον Ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό για τον διαμελισμό της Συρίας που περνάει μέσα από την αποσταθεροποίηση και το οργανωμένο χάος. Για αυτό το σχέδιο και για το "ανεξάρτητο" κράτος του Κουρδιστάν έχω ασχοληθεί σε παλιότερο μου άρθρο και μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Οι μονάδες του YPG δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό που θέλουν να παρουσιάζουν στις Νατοϊκές χώρες οι Ιμπεριαλιστές αλλά και τα παράκεντρα που τους υποστηρίζουν. Δηλαδή κάποιοι Κομμουνιστές αντάρτες, οι οποίοι αποτελούν το ένοπλο τμήμα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν  (PKK) στην Συρία και οι οποίοι αγωνίζονται κόντρα σε όλους και σε όλα χωρίς καμία βοήθεια. 


Το YPG είναι άλλο ένα πιόνι των ΗΠΑ και του Ισραήλ μέσα στην Συρία που το κουνάνε,ανάλογα με την περίπτωση,όπως θέλουν.

Έτσι τους έχουμε δει,μετά από την παραχώρηση των εδαφών που βρίσκονται(Κομπανί κλπ)από την Συριακή ηγεσία του Άσαντ, να αλλάζουν συνέχεια στρατόπεδα και να παίζουν διαφορετικούς ρόλους. Για παράδειγμα στην αρχή τους είδαμε στο πλευρό του "αντικαθεστωτικού" FSA που υποτίθεται πολεμούσαν από κοινού την ΙΣΙΣ, μετά τους είδαμε σε στρατηγικές μάχες στο πλευρό του Συριακού Αραβικού Στρατού και τους είδαμε να ζητάνε την βοήθεια της Ρωσίας στην μάχη κατά του ΙΣΙΣ.

Τους είδαμε να χτίζουν Αμερικάνικες και Γαλλικές βάσεις μέσα στα εδάφη τους και τους είδαμε να κάνουν κοινές ασκήσεις με τους Αμερικάνους Πεζοναύτες οι οποίοι φοράνε επιδεικτικά τα διακριτικά του YPG

Οι Έλληνες μισθοφόροι

Οι μαχητές του YPG που ξεπληρώνουν με κάθε τρόπο την βοήθεια των ΗΠΑ, η οποία τους προσέφερε εκπαίδευση από την πρώτη στιγμή και τους ενίσχυσε με χιλιάδες μισθοφόρους από όλον τον κόσμο. Ακριβώς όπως έχουν κάνει και με τους Περσμεγκά στο Ιράκ αλλά και με τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις που έχουν φυτέψει στην Συρία(ΙΣΙΣ,Αλ Νουσρα,FSA). 

Οι μισθοφόροι ο οποίοι συνήθως είναι ενεργοί ή βετεράνοι στρατιωτικοί και επιλέγονται και χρηματοδοτούνται από τις χώρες επιρροής των ΗΠΑ βαφτίζονται σαν εθελοντές

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και ο Έλληνας "εθελοντής" Ντελχάζ

Ο Ντελχάζ είναι μία κλασική περίπτωση μισθοφόρου ο οποίος έχει ενταχθεί στο YPG για λογαριασμό της Δύσης. Το αξιοσημείωτο γεγονός με τον "Ντελχάζ" είναι η προβολή που πήρε αλλά και η "ηρωοποίηση" του από τα ΜΜΕ ,τα οποία τον προβάλλουν σαν έναν ήρωα που πολέμησε το Ισλαμικό κράτος. 
Το τραγελαφικό της υπόθεσης με τον συγκεκριμένο μισθοφόρο είναι η ιστορία που επινόησαν για να κάνουν την απαραίτητη προπαγάνδα υπέρ των Κούρδων και κατά της Συριακής ηγεσίας.

Ο Ντελχάζ εμφανίζεται σαν ένας υπερασπιστής του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας, ο οποίος έχει πάει στην Συρία για να υπερασπιστεί υποτίθεται την Χριστιανική μειονότητα που βάλλεται από παντού αλλά ξαφνικά βρίσκεται να πολεμάει στο πλευρό των "Κομμουνιστών" Κούρδων του YPG. Όπως λέει, αυτό συνέβη γιατί "οι συνθήκες του πολέμου τον ανάγκασαν να πολεμήσει αλλού". 

Για την ακρίβεια και την αποκατάσταση της αλήθειας,τον ανάγκασαν να πολεμήσει αλλού, οι συνθήκες του πολέμου αλλά και οι εντολές που πήρε!

Ο "ήρωας" Ντελχάζ που δεν μένει μόνο σε αυτό,με την έκδοση ενός βιβλίου για τα όσα έζησε στην Συρία,μας υπενθυμίζει το "πόσο κακό είναι το Μπααθικό καθεστώς του Άσαντ" και το οποίο συγκρίνει(ταυτίζει) με την ΙΣΙΣ. Επίσης μας δηλώνει πως είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να "βοηθήσει" όποια στιγμή τον ξανακαλέσουν στην Συρία.
Ο αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού

Άλλη μία γνωστή περίπτωση Έλληνα μισθοφόρου που έτυχε μεγάλης προβολής,ήταν αυτή του Ελληνικής καταγωγής,Κωνσταντίνου Έρικ ΣκάρφιλντΟ μισθοφόρος πεζοναύτης του Βρετανικού στρατού που έχασε την ζωή του σε μία μάχη με την ΙΣΙΣ και για αυτό τον λόγο πήρε και μεγάλη αναγνωρισιμότητα με τον τίτλο "ο Έλληνας που σκότωσαν οι Τζιχαντιστές". 

Ο Κώστας Σκάρφιλντ είχε υπηρετήσει στον Ελληνικό στρατό στην Κόρινθο και στα Σύνορα και μετά επέστρεψε στην Βρετανία όπου κατατάχθηκε στην "Μονάδα 45" των Πεζοναυτών του Βρετανικού Στρατού. 
Η δικαιολογία που χρησιμοποιήθηκε για την συμμετοχή του στις γραμμές του YPG ήταν "η βαθιά απογοήτευση του Κώστα από τον Αγγλικό στρατό,που δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τα εγκλήματα της ΙΣΙΣ κατά των Κούρδων". 

Το τραγελαφικό όμως και σε αυτή την ιστορία είναι πως ενώ είχε δηλώσει παραίτηση από τον στρατό για να πάει να πολεμήσει στο πλευρό των Κούρδων "τελικά η διοίκηση της μονάδας του,έδειξε κατανόηση και του έδωσε άδεια ώστε να πάει να πολεμήσει".

Ο Έλληνας "ήρωας" στην πραγματικότητα δεν ήταν απλά ένας μισθοφόρος, ήταν ένας πολύ καλός πεζοναύτης του Βρετανικού Στρατού που είχε σταλθεί μυστικά για να εκπαιδεύσει τους Κούρδους της Συρίας και το αποκάλυψε κατά λάθος η μητέρα του σε συνέντευξή της που βρήκαμε εδώ.

«Μετά από δυο εβδομάδες μας τηλεφώνησε. Μας είπε ότι είναι στη Συρία και εκπαιδεύει Κούρδους μαχητές και ότι έπειτα από 6 μήνες θα επέστρεφε στην Αγγλία. Το όνειρό του, αυτό που συζητούσαμε, ήταν να αγοράσουμε έναν ελαιώνα στην Ελλάδα για να περνούν εκεί χρονικά διαστήματα Βρετανοί πρώην στρατιώτες που είχαν ψυχολογικά τραύματα από την θητεία τους στον στρατό».

Από που πληρώνονται;

Όπως βλέπουμε από τις δύο περιπτώσεις των Ελλήνων μισθοφόρων, η Δύση έχει χρησιμοποιήσει αυτόν τον τρόπο για να ενισχύσει τις οργανώσεις που ελέγχει στα Συριακά εδάφη και χωρίς καμία υπερβολή τους έχει βάλει να αλληλοσκοτώνονται. Μισθοφόροι που πολλές φορές νομίζουν πως επιτελούν κάποιο έργο

Το ερώτημα όμως που μπαίνει είναι το από που χρηματοδοτούνται. Και αν στην περίπτωση του Κώστα Σκάρφλντ υπεύθυνο φαίνεται το Βρετανικό κράτος,στην περίπτωση του Ντελχάζ υπεύθυνο είναι το Ελληνικό. 

Οι Ελληνικές Κυβερνήσεις φαίνεται πως συμμετέχουν σε αυτό το Νατοϊκό σχέδιο και χρηματοδοτούν μισθοφόρους που έχουν εμπλακεί στο εσωτερικό μιας ξένης χώρας για λογαριασμό των Ιμπεριαλιστών.

Είναι μία αλήθεια που θα πρέπει άμεσα να διερευνηθεί και να πάρουμε απαντήσεις...

Χριστόφορος Τριαντάφυλλος

2 σχόλια:

  1. exo roufiane pigene klapse ston poutin poutanas gie free kourdistan ypg ypj gia panta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νόμιζες πως θα σου κάνουν και άγαλμα. Νόμιζες πως θα σε πουν ήρωα.

    Δεν ειχες όμως καμία δουλειά να πας στην Συρία. Για αυτό και στο αφιερωνω αυτό το άρθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή