Breaking

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

ΣΕΚ Το "Εργατικό κόμμα" της Αστικής Τάξης

Με το ΣΕΚ έχω ασχοληθεί πάρα πολύ και ο λόγος είναι οι θέσεις που πήρε στα ζητήματα της Συρίας και της Ουκρανίας. Δηλαδή την στήριξη στις Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε χώρες που είχαν κάποιες ενοχλητικές ηγεσίες και στέκονταν εμπόδιο στην Δυτική Αυτοκρατορία. Αυτές οι θέσεις που συνδυάστηκαν και με έμπρακτη στήριξη με κινητοποιήσεις σαν αυτή για την απομάκρυνση της Πρεσβείας της Συρίας από την χώρα μας.


Μία στάση που συνέβαλε στα μέγιστα ώστε να υιοθετηθούν οι Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που σαν αποτέλεσμα είχαν το μακελειό σε δύο χώρες και τους χιλιάδες νεκρούς
Αυτό που είχαμε αφήσει στο σκοτάδι τόσο καιρό ήταν τα ηγετικά στελέχη του ΣΕΚ. Τους ανθρώπους που βρίσκονται στο τιμόνι της οργάνωσης στην Ελλάδα και την κατευθύνουν.
Αυτούς που κρύβονται πίσω από τον μπροστινό Πέτρο Κωνσταντίνου ο οποίος παίρνει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας άρα και τις επιθέσεις.
Και η αλήθεια είναι πως αυτό το κάνει πάρα πολύ καλά αφού με την δράση του, λίγοι είναι αυτοί που είχαν εντοπίσει την ύπαρξη του Πάνου Γκαργκάνα ή του Λέανδρου Μπόλαρη και που με αυτό το άρθρο είναι μία καλή ευκαιρία να τους γνωρίσουμε.
Η Αυτού εξοχότης Πάνος ΓκαργκάναςΟ Πάνος Γκαργκάνας είναι επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος(Σ.Ε.Κ.) στο οποίο ανήκει και το ΚΕΕΡΦΑ.
Ο Πάνος Γκαργκάνας είναι γιος του πρώην ισχυρού επιχειρηματία Αλευροβιομήχανου Θράκης και βουλευτή Έβρου επί μια δεκαετία (1953-1963)με την Ε.Ρ.Ε. Χρήστου Γκαργκάνα. Έχει δύο αδέρφια,την Χρυσούλα Γκαργκάνα η οποία συνεχίζει στο δρόμο που χάραξε ο πατέρας της αφού με τον γάμο της με τον Ιωάννη Ουζουνόπουλο ενώνονται δύο οικογένειες με ισχυρή παράδοση στην αλευροβιομηχανία, στην Ανατολική και Δυτική Θράκη. Πληροφορίες για την εταιρεία θα βρείτε εδώ

Ο άλλος αδερφός είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος μεγαλοτραπεζίτης Νίκος Γκαργκάνας.


Ο Νίκος Γκαργκάνας διετέλεσε Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος από τον Ιούνιο του 2002 έως τον Ιούνιο του 2008. Την ίδια περίοδο ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και του Γενικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.Και το κυριότερο είναι από τους ανθρώπους που μαζί με τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη παγίδευσαν τον Ελληνικό λαό και τον βάλανε μέσα στο Ευρώ.
Πιο αναλυτικά στοιχεία θα βρείτε εδώ

Ο Πάνος Γκαργκάνας τώρα εμφανίζεται να μην έχει καμία σχέση με την οικογένειά του. Σε τοπική αρθρογραφία της Θράκης παρουσιάζονται σαν δύο άνθρωποι που έχουν βίους αντίθετους με τον Νίκο Γκαργκάνα να είναι στο «ρετιρέ της Τράπεζας της Ελλάδος» και τον αδερφό Πάνο να είναι στα «οδοστρώματα κατά της Παγκοσμιοποίησης»

Ο Πάνος Γκαργκάνας ίσως είναι ο Τσε Γκεβάρα της Ελλάδας. 

Είναι ο άνθρωπος που μεγάλωσε σε μεγαλοαστική οικογένεια και τα «παράτησε όλα» για να επικεντρωθεί στον αγώνα. Στον αγώνα για την υπεράσπιση της Εργατικής Τάξης της οποίας τα συμφέροντα υπερασπίστηκε (πάντα σε συνεννόηση με το SWP) στηρίζοντας το Μαιντάν στην Ουκρανία και μετά με τις ίσες αποστάσεις αλλά και με την στήριξη των "αντικαθεστωτικών" της Συρίας για την ανατροπή Άσαντ.

Ο «Επαναστάτης» Γκαργκάνας όμως στο παρελθόν έχει στηρίξει κατά σύμπτωση και αυτός το ΠΑΣΟΚ σε τουλάχιστον 2 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις…Το 1993 και το 1996 με αρχηγό τον Κώστα Σημίτη. Επίσης το ΣΕΚ έχει κάνει εκδηλώσεις προς τιμήν του Ανδρέα Παπανδρέου. Χαρακτηριστικός ο διάλογος στο Indymedia από ανθρώπους του Κινήματος που ψάχνουν και την χαρακτηριστική αφίσα….

«ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ»

Εκεί φαίνεται πως τα δύο αδέρφια που φέρονται να έχουν διαφορετική κατεύθυνση να τα βρίσκουν μια χαρά και να ενώνονται στον κοινό αγώνα για την ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση.

Ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη που η μοίρα έμελλε να έχει τον Τραπεζίτη Νίκο Γκαργκάνα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ένταξη της χώρας στο Ευρώ και έτσι αυτός ο λαός μέσα από το κοινό νόμισμα να πρέπει να ανταγωνίζεται δυνάμεις όπως η Γερμανία

Λέανδρος Μπόλαρης


Ο Ιστορικός Λέανδρος Μπόλαρης είναι ηγετικό στέλεχος και  μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος και δημοσιογράφος στην εφημερίδα "Εργατική Αλληλεγγύη" και αρθρογραφεί στο περιοδικό "Σοσιαλισμός από τα κάτω".

Η μοίρα έπαιξε ένα περίεργο παιχνίδι για τον Λέανδρο ο οποίος είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη του ΣΕΚ .Τον έφερε να βρίσκεται σε διαφορετικό στρατόπεδο από την αδερφή του Μαρία Μπόλαρη η οποία είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς(της γνωστής Δ.Ε.Α.).

Η φωτογραφία είναι Photoshop αλλά αντικατοπτρίζει ακριβώς το τι έχουν υποστηρίξει το ΣΕΚ και η ΔΕΑ

Η ΔΕΑ και το ΣΕΚ που προέκυψαν από την διάσπαση της Οργάνωσης Σοσιαλιστικής Επανάστασης (Ο.Σ.Ε.) και έτσι τα δύο αδέρφια κατέληξαν να βρίσκονται σε «διαφορετικά» μετερίζια και να δίνουν τους αγώνες τους για την «προάσπιση των συμφερόντων της Εργατικής Τάξης».

Την προάσπιση της Εργατικής Τάξης που η τύχη τους ευνόησε να μην μπορούν να την αισθανθούν αφού βάση δημοσιεύματος με θέμα το Πόθεν Έσχες της Μαρίας Μπόλαρη, αμφότεροι γίνανε δέκτες μίας αμύθητης κληρονομιάς, η οποία όπως αναφέρεται στο άρθρο, τους έδωσε από 500.000 ευρώ έκαστος.


Την «προάσπιση της Εργατικής Τάξης» σε Συρία και στην Ουκρανία αλλά και με την ιστορική αλλοίωση και την εν’νέου καταγραφή της Ιστορίας με την υποστήριξη στην αντεπανάσταση της Ουγγαρίας.

Και η ιστορία δεν τελειώνει εκεί. Κοντά σε αυτούς τους δύο, βρίσκονται διάφοροι εργάτες του Κόμματος. Άνθρωποι που οι φήμες τους θέλουν να έχουν με την σειρά τους οικονομική ευρωστία αλλά παράλληλα να μην υπάρχει καμία απολύτως αναφορά για την επαγγελματική τους δραστηριότητα παρά μόνο το έργο τους στον αγώνα.

Εργάτες του παρακράτους σαν τον Πέτρο Κωνσταντίνου που με πάθος τα δίνουν όλα για την επιβολή του Ιμπεριαλισμού αλλά και για την άνοδο και την επιβολή του φασισμού στην χώρα μας.

Για την ακρίβεια όχι Εργάτες αλλά Αστοί που βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με τα Ιμπεριαλιστικά σχέδια και που η υποκρισία τους δεν έχει τελειωμό.Υποκρισία που την είδαμε με την υποκριτική καταδίκη στον Ελληνικό Εθνικισμό αλλά με την υποστήριξη στον Ερντογάν και το Τούρκικο Εθνικιστικό
DEB το οποίο έχει στενές σχέσεις με τους Γκρίζους Λύκους. 

Αστοί φερέφωνα του Ιμπεριαλισμού που δεν μένουν μόνο στην στήριξη αλλά προχωρούν εσκεμμένα και με τα σύμβολα του ΚΕΕΡΦΑ , σε προκλητικές κινήσεις όπως το κάψιμο της Ελληνικής σημαίας που γνωρίζουν πως θα φέρει πολλές αντιδράσεις.Αυτό είναι το ΣΕΚ και το ΚΕΕΡΦΑ, το «Εργατικό Κόμμα» των Αστών του περιβάλλοντος Σημίτη. Ανθρώπων που έχουν συγκεκριμένο ρόλο και αυτός είναι η επιβολή του Ιμπεριαλισμού από τα κάτω. Τον ρόλο της Χρυσής Αυγής από τα Αριστερά, τον ρόλο ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ.

υ.γ.Για μένα αυτό το άρθρο είναι το τελευταίο με θέμα το ΣΕΚ και την ΔΕΑ που πιστεύω πως τον ρόλο τους έχω αποκαλύψει πλήρως. Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος μου που μπήκε με τις πρώτες εικόνες των καμένων συντρόφων μου, από τους Ουκρανούς φασίστες ,στα Συνδικάτα στην Οδησσό.

Χριστόφορος Τριαντάφυλλος

2 σχόλια:

  1. Ο Σοσιαλισμός του αστισμού...
    Θα τα δούμε όλα τώρα, καιρός ήταν!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κωνσταντίνου... Πράκτορας της μιτ με μανδύα φιλοπακιστανου. Χιλιάδες έγχρωμες αφίσες αλλά χρηματοδότηση δεν είδαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή