Breaking

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Κάλεσμα για την ματαίωση της παρουσίας του Νταλάρα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ


Μάρτιος του 2012
Η Ελλάδα, βρίσκεται στον δεύτερο χρόνο μνημονιακής πραγματικότητας και ο λαός αρχίζει να βιώνει τις σοβαρές επιπτώσεις από τα μνημόνια της υποταγής, με τα πρώτα θύματα της κρίσης των Καπιταλιστών να κάνουν την εμφάνισή τους. Ένας λαός στην πλειοψηφία του σε απόγνωση, που δεν ξέρει τι να κάνει αλλά παράλληλα προσπαθεί να υψώσει το ανάστημά του απέναντι σε αυτή την ιδιότυπη νέα Κατοχή.

Αυτή η νέα πραγματικότητα ήταν και αυτή που ευνόησε το χειρότερο κομμάτι που έχουν δημιουργήσει και αναδείξει οι Καπιταλιστικές κοινωνίες, για να αναλάβουν δράση. Έτσι, μαζί με τα μνημόνια, αρχίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και διάφοροι τυχοδιώκτες, που παρουσιάζονται ως σωτήρες του λαού και βρίσκουν το κατάλληλο πάτημα πάνω στην απόγνωση των ανθρώπων, για να εφαρμόσουν τον βρώμικό τους σκοπό.

Κοράκια της Κρίσης, που εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση, προσπαθούν να κερδοφορήσουν πάνω στα προβλήματα και τις αδυναμίες των ανθρώπων,οι οποίοι ακόμα δίνανε μάχη για να ξεπεράσουν το σοκ της ξαφνικής αλλαγής της πραγματικότητάς τους . 
Κοράκια που ήρθαν με εταιρείες πυραμίδες, οι οποίες τάζανε να δώσουν πίσω την παλιά ζωή σε όποιον συμμετείχε στα προγράμματα τους. Εταιρείες αρπακτικών, που την λειτουργία τους, την βάσιζαν πάνω στην εκμετάλλευση των φυσικών και αγνών σχέσεων των ανθρώπων. 
Κοράκια που ήρθαν νόμιμα με κρατικές άδειες, για να πάρουν όλα τα υπάρχοντα. Έτσι οι Αγορές Χρυσού ξεπηδούν σε κάθε γωνιά σε κάθε πόλη, από άκρη σε άκρη της χώρας και αναλαμβάνουν να πάρουν κοσμήματα, αυτοκίνητα και άλλα πράγματα μεγάλης αξίας σε τιμές εξευτελιστικές
.
Μέσα σε όλη αυτή την πραγματικότητα, κάνουν την εμφάνισή τους και οι γνωστοί διαχρονικοί καιροσκόποι «καλλιτέχνες». «Καλλιτέχνες» οι οποίοι έχουν χτίσει καριέρες πάνω στα προβλήματα και τα βάσανα των λαών. «Καλλιτέχνες» που ο πόνος και η δυστυχία είναι το μέσο για την ανάδειξη τους και που είναι τόσο αδίστακτοι, που για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Άρχουσας Τάξης, θα κάνουν ότι κρίνεται απαραίτητο, με όποιο κόστος για τους ίδιους

Και τέτοιος «καλλιτέχνης» είναι και ο θρασύς και προκλητικός Γιώργος Νταλάρας, που για δεύτερη φορά και ενώ έχει ήδη αντιμετωπίσει την χλεύη και την αντίδραση των κατοίκων, ξαναέρχεται στον Δήμο του Ιλίου για να εξιλεωθεί. Ο φορέας που αναλαμβάνει να τον καλέσει, με σκοπό να τον σώσει, είναι δυστυχώς η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (Κ.Ν.Ε.) μέσα από το φεστιβάλ της, άρα το Κ.Κ.Ε.

Συναυλία στο Ίλιον
Εδώ, για όσους τυχαίνει να μην γνωρίζουν, θα πρέπει να ανοίξω μία παρένθεση και να κάνω μία βασική ενημέρωση γιατί μας προκαλεί τόσο μεγάλη οργή η ενδεχόμενη νέα παρουσία του Νταλάρα στο Ίλιον και γιατί για εμάς, που είμαστε τα απόλυτα θύματα όλης αυτής της κατάστασης, είναι
PERSONA NON GRATA!

Όλα ξεκινούν με την παρουσία του Νταλάρα σε τηλεοπτικό δίκτυο πανελλήνιας εμβέλειας(ΣΚΑΙ), σαν καλεσμένος στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου. Εκεί, του ζητείτε η άποψη του και η θέση του για τα μνημόνια της καταστροφής και της απώλειας της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας, δηλαδή την Κατοχή της χώρας από τους δανειστές της.

Εκεί αναφέρει επί λέξη για την απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας και λέει «Συμφωνώ αλλά δεν υπερβάλω», στην συνέχεια για τα μνημόνια, «πως τα μνημόνια είναι γενικά κατακριτέα αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω» και για να καταλήξει στο συμπέρασμα στο τέλος πως για την χώρα και τον λαό είναι «Ή μνημόνιο ή καταστροφή». 


Η αλήθεια είναι πως ο Νταλάρας, έχοντας τον ίδιο καιρό την σύζυγό του υπουργό στην Κυβέρνηση, προσπάθησε να επηρεάσει με αυτό τον τρόπο την κοινή γνώμη, ασκώντας όση επιρροή είχε. Για την ακρίβεια, προσπάθησε και αυτός όπως κάνανε και πολύ άλλοι εκείνο τον καιρό, να βγάλει από την δύσκολη θέση και να υπερασπιστεί, όλους όσους τον κρατάνε για χρόνια στην επικαιρότητα και τον εμφανίζουν σαν τον πιο σημαντικό Έλληνα καλλιτέχνη.

Ο Γιώργος Νταλάρας, αυτός ο υποκριτής, αυτός ο αδίστακτος μισάνθρωπος, αυτός ο ξεδιάντροπος εκμεταλλευτής του ανθρώπινου πόνου, ενώ πρώτα δημόσια υπερασπίζεται τα συμφέροντα των δανειστών και των τοκογλύφων που λυμαίνονται την χώρα και ισοπεδώνουν τον λαό, στην συνέχεια έχει το θράσος να εξαγγείλει συναυλίες συμπαράστασης για τα θύματα της κρίσης!


Αυτές οι συναυλίες με το σλόγκαν «Συναυλίες αλληλεγγύης στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά» και με δωρεάν είσοδο, υποτίθεται είχαν σκοπό να γίνουν σε ένδειξη αλληλεγγύης και να ελαφρύνουν τους κατοίκους από τα βάσανά τους, αλλά κρύβανε από πίσω άλλον σκοπό.

Ήταν η διαφημιστική καμπάνια που επινόησε η εταιρεία
CYTA για να έρθει πιο κοντά με τους καταναλωτές, με σκοπό την προώθηση των πακέτων της. Δηλαδή πέρα από τους διάφορους χορηγούς που υπήρχαν για τις συγκεκριμένες συναυλίες, η CYTA ήταν ο βασικός διοργανωτής και αυτή που κάλυψε όλα τα έξοδα. Στα έξοδα της εταιρείας που συγκαταλέγεται και ο «αλληλέγγυος» Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος δέχτηκε με αυτόν τον τρόπο να συμμετάσχει σε αυτές.

Η λογικής αυτής της καμπάνιας, της εταιρείας
CYTA, ήταν εναρμονισμένη στην λογική που είχαν και όλες οι υπόλοιπες εταιρείες, οι οποίες με θέμα την «ευαισθησία» και την «αλληλεγγύη» προς τους αδύναμους και τους πληγέντες, προσπαθούσαν (ιδιαίτερα εκείνο το διάστημα) να προβληθούν. Απλά, το πρόβλημα για την εταιρεία ήταν, η λάθος επιλογή καλλιτέχνη, αφού ο Νταλάρας πιο πριν, είχε υπερασπιστεί την νέα πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να μας έχει γίνει ήδη μισητός και ανεπιθύμητος.

Το αποτέλεσμα γνωστό. Αποφασίσαμε τότε, διάφοροι άνθρωποι, ανένταχτοι και μέλη των πολιτικών οργανώσεων που δρουν στην περιοχή, να εναντιωθούμε στην υποκρισία, στην πρόκληση, αλλά κυρίως σε έναν άνθρωπο μαριονέτα, που χρησιμοποίησε την φήμη του για να υπερασπιστεί τους εκτελεστές μας.

Αποτέλεσμα αυτής μας της πράξης, να αναδειχθούν τα όσα και όσους υποστήριζε ο Νταλάρας και έτσι η πορεία του, να πάρει τον κατήφορο.
Φεστιβάλ ΚΝΕ
Έτσι ερχόμαστε στο σήμερα και στην ανακοίνωση για το φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Πάρκο Τρίτσης στο Ίλιον, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο εν’λόγω «καλλιτέχνης». Με την παρουσία Νταλάρα στο φεστιβάλ, μπαίνει κατευθείαν και το πολιτικό ζήτημα για το οποίο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος θα πρέπει να τοποθετηθεί. Το φεστιβάλ της ΚΝΕ, είναι ένα κατ’ εξοχήν ΠΟΛΙΤΙΚΟ Φεστιβάλ και δικαιολογίες του τύπου, δεν αφορά το κόμμα το που κάνει πρόσκληση η ΚΝΕ, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές και δεν μπορούν να βρίσκουν ανταπόκριση παρά μόνο σε αφελείς.

Όπως αναφέρω και πιο πάνω, ο Νταλάρας έχει πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στον λαό, υπερασπίζοντας τους μακελάρηδές μας, υπερασπίζοντας όλες αυτές τις πολιτικές που ισοπεδώνουν τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, τα οποία το ΚΚΕ υπερασπίζεται και για τα οποία, μας ζητάει την στήριξη και την ενίσχυση, για να τα υπερασπιστούμε μέσα από αυτό. Αν το ΚΚΕ θέλει να συντάσσεται με αυτούς, ας το κάνει ελεύθερα, δεν υπάρχει όμως κάποιος λόγος ώστε η εργατική Τάξη αυτής της χώρας να το στηρίζει από εδώ και πέρα.

 Μαζί με το πολιτικό όμως έρχεται και το ηθικό του ζητήματος. Η λειτουργία του τρόπου που κινούνται άνθρωποι σαν τον Νταλάρα, είναι έξω από την λογική που έχει ένας συνειδητοποιημένος άνθρωπος, ο οποίος παλεύει για να αλλάξει τα κακώς κείμενα αυτού του κόσμου. Η παρουσία τέτοιων ανθρώπων, σε φεστιβάλ των Κομμουνιστών, νομιμοποιούν και ξεπλένουν κάθε απόπειρά τους για να σώσουν τον κώλο της Κυρίαρχης Τάξης. Τους δίνουν το απαραίτητο μαξιλάρι σωτηρίας, για να συνεχίσουν το βρώμικο έργο τους, το οποίο είναι επί της βάσης απάνθρωπο! Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να διορθώσουν άμεσα το λάθος που έχουν κάνει και να αποσύρουν την συμμετοχή του Νταλάρα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Μέχρι να γίνει όμως αυτό, καλώ όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πλευρά των αξιοπρεπών και των αγωνιστών, να μην το επιτρέψουν και να δράσουν με δυναμικό τρόπο όπου μπορούν και σταθούν κατά της νέας παρουσίας του Γιώργου Νταλάρα στο Ίλιον. Επίσης να καταγγελθεί από όλους τους φορείς και τις Οργανώσεις.

Ο Γιώργος Νταλάρας είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στο Ίλιον, είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στα Δυτικά Προάστια, άνθρωποι σαν και αυτόν είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ στην ζωή μας, αφού αντιπροσωπεύει ότι χειρότερο έχει να επιδείξει η ανθρώπινη ύπαρξη. Κάθε ανακοίνωση της παρουσία του στις περιοχές μας , αποτελεί μία πρόκληση και θα πρέπει να αποτρέπεται με δυναμικό τρόπο

Χριστόφορος Τριαντάφυλλος

3 σχόλια: